Редактор: e-mail: кадър bTVВасил Николов от инициативата За качествена и иновативна образователна

...
Редактор: e-mail: кадър bTVВасил Николов от инициативата За качествена и иновативна образователна
Коментари Харесай

Дебат в ефир: Да има ли 1000 лева глоба за родител, който не си прибере до час детето от училище

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Васил Николов от самодейността „ За качествена и новаторска просветителна система “ и водачът на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ Юлиян Петров влязоха във спор в ефира на bTV за това би трябвало ли да се глобяват родителите, в случай че не си приберат до час детето от учебно заведение. Синдикатите оферират размера на санкцията да е 1000 лв..

Според Николов синдикатите оферират мярката просто с цел да отчетат някаква активност. Петров пък отхвърли това и съобщи, че санкцията е нужна, тъй като има родители, които неглижират грижата си за учениците. В момента въпросът е изключително настоящ за случаите, в които дете идва на учебно заведение и там се откриват признаци на ковид.

„ Ако родителят е хирург и прави интервенция, това значи ли, че ще би трябвало да остави пациента, тъй като би трябвало да си прибере детето до час, с цел да не бъде санкциониран 1000 лв.? “, попита Николов.

„ Хирурзите си прибират децата в точния момент, което не е по този начин за представителите на други специалности “, отвърна синдикалистът Юлиян Петров.

Двамата си размениха реплики и по въпроса за децата, които желаят да учат отдалечено. Васил Николов упрекна синдикатите в образованието, че плашат учителите, че в случай че има доста такива деца, ще има намаляване на бюджетите на учебните заведения и съкращения. Лидерът на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ отхвърли, че някой се пробва да уплаши учителите. Той реагира и на въпросите на водещия Антон Хекимян, като съобщи, че анализът на синдикалната активност не би трябвало да е тематика на предаването.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР